امروزه سیستم عامل های گوناگونی را در اسمارت فون ها مشاهده می کنیم که هر یک امکانات خاصی را برای کاربران فراهم می کنند. حقیقت این است که هر یک از این سیستم عامل ها، نقاط قوت و ضعف خودشان را دارند و چیزی که مشخص می کند کدام سیستم عامل بهتر است، نوع کاربری شما و انتظاراتی است که از اسمارت فون خود دارید. این تنوع، ما را در آی تی ویکی بر آن داشت که مقاله ای برای مقایسه اندروید L، ویندوزفون ۸.۱، آی او اس ۸ و بلک بری ۱۰ تهیه کنیم. با ما همراه باشید:
رابط کاربری
اندروید L
گوگل به تازگی طراحی جدید Material Design را برای اندروید معرفی کرده است. رابط کاربری جدید تا حد زیادی تخت اما از نظر بصری کاملا دلچسب است. به کارگیری سایه ها در اندروید L و همچنین تغییر خودکار رنگ به هنگام لمس محتوای نمایش داده شده موجب می شودکه عمق بیشتری به ظاهر سیستم عامل داده شود.
آی او اس ۸
آی او اس ۸ دارای طراحی مسطح است و تقریباً نسبت به آی او اس ۷ تغییر چندانی نداشته است. درحالی که هیچ شگفتی در آی او اس ۷ مشاهده نمی شود.
ویندوزفون ۸.۱
رابط کاربری ویندوزفون ۸.۱ همانند ویندوزفون ۷ بصورت کاشی های مترو معرفی شده است. همچنین امکان سفارشی سازی ( لاک اسکرین، صفحه اصلی ) و امکان تغییر شفافیت کاشی ها در ویندوزفون ۸.۱ فراهم شده است.
بلک بری ۱۰
ظاهر این سیستم عامل مبتنی بر swipe gesture است که احتمالاً از سیستم عامل Meego الهام گرفته شده است.
برنده: بستگی به نظر شخصی کاربر دارد.
لاک اسکرین
در اندروید L لاک اسکرین جدیدی را مشاهده می کنیم. بعلاوه امکان مشاهده نوتیفیکیشن ها بوسیله کشیدن فراهم شده است همچنین شما قادرید با کشیدن صفحه به بالا قفل صفحه را باز کنید کشیدن به راست شماره گیر را فعال کنید و کشیدن به چپ دوربین را آماده بکار کنید. گوگل با ایجاد سایه موجب تأکید بیشتری روی چیزهایی که در پیش زمینه هستند؛ شده است. بنابراین هنگامی که بر روی یک نوتیفیکیشن روی لاک اسکرین ضربه می زنید نوتیفیکیشن به سمت جلو آمده که از نظر گرافیکی زیبا به نظر می رسد.
آی او اس ۸
لاک اسکرین نسبت به آی او اس ۷ تغییری نداشته است. نمایش نوتیفیکیشن ها و همچنین کشیدن اسلاید به راست باعث بازکردن قفل و اسلاید به بالا دسترسی به دوربین را فراهم می کند. گرچه امکان دسترسی سریع به شماره گیر وجود ندارد.
ویندوزفون ۸.۱
تا حدی قابلیت تنظیم لاک اسکرین وجود دارد. شما می توانید تعدادی اپلیکیشن به همراه تاریخ ، ساعت ، ملاقات های خود و شماری از ایمیل ها که هنوز خوانده نشده را برای نمایش بر روی لاک اسکرین تنظیم کنید. مایکروسافت اپلیکیشن سفارشی سازی لاک اسکرین خود را در کنفرانس Build منتشر کرد که به کاربران ویندوزفون امکان تجربه ای از لانچرهای متفاوت که امکان دانلود آن برای کاربران اندروید وجود دارد را فراهم کرد.
بلک بری ۱۰
در بلک بری ۱۰ لاک اسکرین ساعت، تاریخ، نوتیفیکیشن ها، پیام های خوانده نشده و رویدادهای تقویم را نمایش می دهد.همچنین دکمه ای برای اجرای مستقیم دوربین از لاک اسکرین وجود دارد.فقط کافیست برای سه ثانیه آیکن آن را نگهدارید تا دوربین فعال شود.اما راهی برای پرش مستقیم به پیام جدید، ایمیل یا نوتیفیکیشن های دیگر وجود ندارد. در واقع برای اینکار شما مجبورید قفل صفحه نمایش را باز کرده و از مسیر طبیعی وارد Blacberry Hub شوید.
برنده: اندروید L
صفحه خانگی یا Home Screen
صفحه خانگی اندروید L مشابه نسخه پیشین خود است و تنها تغییری که مشاهده می شود آیکن ها هستند که به شما امکان افزودن فولدر، ویجت و … را می دهد.
آی او اس ۸
صفحه خانگی در آی او اس ۸ به هیچ عنوان تغییری نکرده و مشابه نسخه پیشین خود است.
ویندوزفون ۸.۱
مایکروسافت با طراحی دوباره کاشی های زنده صفحه استارت در ویندوزفون ۸.۱ امکان تغییر شفافیت و قرار دادن تصویز زمینه را برای کابران فراهم کرده است. شما می توانید موزیک ، مخاطب خاص و یا حتی وبسایت ها بر روی صفحه استارت پین کنید. اگر خودتان شخصاً کاشی ها را مرتب نکنید ممکن است کمی درهم به نظر برسند. بنابراین با لمس کاشی ها می توانید آنها را جابجا کنید.
بلک بری ۱۰
صفحه خانگی بلک بری ۱۰ شامل ۸ ‘ Active Frames’ است. اپلیکیشن هایی کوچک که به شما اطلاعاتی اجمالی راجع به اپلیکیشن بخصوص و امکان اجرای آن را با ضربه زدن می دهد.
برنده: ویندوزفون ۸.۱
کشوی اپلیکیشن ها
اندروید L همانند نسخه پیشین خود از کشوی برنامه مرتب شده براساس حروف الفبا بهره می گیرد که ممکن است یافتن برنامه نصب شده را در بسیاری از اوقات دشوار کند.
آی او اس ۸
آی او اس از ابتدا کشوی اپلیکشن نداشته است و این رویکرد همچنان در سیستم عامل جدید آی او اس ۸ تغییری نکرده است.بجای کشوی اپلیکیشن ، اپلیکیشن های نصب شده از صفحه اصلی آغاز می شوند که همانند اندروید یافتن آنها را در بعضی موارد دشوار می کند.
ویندوزفون ۸.۱
ویندوزفون ۸.۱ دارای کشوی اپلیکیشن است بطوری که اپلیکیشن ها براساس حروف الفبا مرتب شده اند و برخلاف اندروید L ، آنها بوسیله حروف الفبا از یکدیگر جدا شده اند. که امکان یافتن آنها را بسیار آسانتر می کند.
بلک بری ۱۰
با کشیدن از راست به چپ در صفحه خانگی فهرست اپلیکیشن ها بصورت ۱۶/۱۲ اپلیکیشن، متناسب با دستگاه نمایش داده می شود.که تقریباً مشابه سبک آی او اس است و از نظر فنی کشوی اپلیکیشن محسوب نمی شود.
برنده: ویندوزفون ۸.۱
کلیدهای نرم افزاری
گوگل به روش پیشین خود در استفاده از کلیدهای نرم افزاری در پایین صفحه ادامه داده و در اندروید L کلیدهایی با ظاهر شیکتر طراحی کرده است.
دکمه صفحه خانه = دایره
منوی چند وظیفه ای = مربع
دکمه بازگشت = جهت معکوس، که به نظر می رسد ایده آن را از روی ضبط هایکاست سال ۱۹۸۰ یا دستگاههای VCR گرفته است.
آی او اس هیچ گونه کلید نرم افزاری ندارد در نسخه جدید آن نیز تغییری ایجاد نشده است.
مایکروسافت در ویندوزفون ۸.۱ از کلیدهای نرم افزاری استفاده کرد زیرا شرکت هایی نظیر HTC به علت صرفه جویی در هزینه تمایلی به ساخت کامل طرحی جدید برای ویندوزفون نداشتند و می خواستند از طراحی دستگاه های اندرویدی خود استفاده کنند.
بلک بری ۱۰ فاقد کلیدهای نرم افزاری است.
برنده: اندروید L
نوتیفیکیشن ها و دکمه های میانبر
در اندروید L نوتیفیکیشن ها بسیار شبیه به سیستم مبتنی بر کارت Google Now است. نوتیفیکیشن ها بروی لاک اسکرین نمایش داده می شوند و با ضربه زدن روی هر کارت این امکان فراهم می شود که قفل گوشی را بازکرده و مستقیماً به روی آن بروید.شما حتی می توانید با باز کردن کارتها جزئیات بیشتری از آنها را مشاهده کنید. نظیر نمایش فهرستی از ایمیل ها در تلفن که هنوز در حالت قفل است.(درصورتی که می خواهید مانع از سرک کشی دیگران در پیام های خصوصی خود شوید، می توانید آن را با انجام تنظیماتی محدود کنید).
درصورتی که قفل صفحه باز است و شما در حال انجام فعالیت هایی نظیر مشاهده ایمیل یا بازی هستید، شما می توانید تماس های دریافتی خود را که در بالای صفحه ظاهر می شود؛ بدون متوقف کردن وضعیت فعلی خود، پاسخ داده و یا آن را رد کنید.
شکل استفاده از دکمه های میانبر در اندروید L مجدداً طراحی شده است.
آی او ای ۸
در این نسخه نوتیفیکیشن ها بهبود یافته و جذاب تر شده اند. قابلیت پاسخ به پیام های متنی ، پذیرش تقویم دعوت نامه ، هشدارهای یادآوری و حتی لایک کردن استاتوس فیسبوک بدون بستن اپلیکیشنی که در آن هستید، فراهم شده است. شما می توانید با کشیدن آنها به اپلیکیشن مورد نظر بروید ولی نمی توان با کشیدن آنها را رد کرد.
دسترسی به نوتیفیکیشن سنتر از بالا به پایین کشیدن امکان پذیر است.همچنین در حالت لاک اسکرین نیز این چنین است.
در آی او اس ۸ همانند نسخه پیشین، با کشیدن از پایین به بالا می توان وارد کنترل سنتر شد.
ویندوزفون ۸.۱
اکشن سنتر ویندوزفون مشابه دکمه های میانبر در اندروید است با این تفاوت که تنها چهار دکمه میانبر که قابلیت تغییر دارند جای چندین کلید میانبر در اندروید را گرفته است.
کاشی های زنده مترو نیز نوتیفیکیشن ها را نمایش می دهند. اما مشکل اینجاست که باید به دنبال کاشی دارای نوتیفیکیشن گشت.
بلک بری ۱۰
نوتیفیکیشن ها بوسیله کشیدن از چپ به راست در BlackBerry Hub قابل مشاهده هستند.
با کشیدن از بالا به پایین دکمه های میانبر ظاهر می شوند.
برنده: نوتیفیکیشن ها: اندروید L و آی او اس ۸ ، دکمه های میانبر: ویندوزفون ۸.۱
ویجت ها
در اندروید L این امکان فراهم شده که بتوان ویجت های بسیاری را بر روی صفحه اصلی قرار داد. اما امکان قرار دادن ویجت بر روی لاک اسکرین بطور کامل حذف شده است. اگر شما عاشق مرور ایمیل های خود بدون بازگشایی لاک اسکرین هستید؛ این ممکن است قدری نامید کننده باشد.
افزونه های آی او اس ۸ مانند «Today Extensions» در واقع ویجت هایی هستند که می توانند برای نمایش در بخش “امروز” در نوتیفیکیشن سنتر استفاده شوند.ویجت ها و دیگر افزونه ها در آی او اس ۸ نسبت به اندروید بسیار محدودتر هستند. اپل شدیداً در حفظ امنیت سیستم عامل می کوشد و به توسعه دهندگان اجازه انتشار اپلیکیشن هایی که فقط ویجت یا کیبرد هستند را نمی دهد.
ویندوز فون ۸.۱ فاقد ویجت است اگرچه کاشی های مترو عملکردی مشابه ویجت ها را ایفا می کنند.
بلک بری ۱۰ ویجت ندارد.
برنده: اندروید L
دستیار شخصی
اندروید L دارای Google Now است که هیچ قابلیت جدیدی در مقایسه با نسخه پیشین خود ندارد.
دستیار شخصی آی او اس ۸ Siri است. اپل با همکاری shazam قدرت تشخیص صدا را به Siri داده است. و شما می توانید بدون نگهداشتن دکمه Home و فقط با گفتن «Hi , Siri» با این دستیار صوتی شورع به صحبت کردن کنید. Siri حتی متن آن چیزی که شما به او گفتید را نیز نمایش می دهد. او مسلط به ۲۲ زبان است.
دستیار شخصی ویندوزفون ۸.۱ Cortana نام دارد که برگرفته شده از کاراکتر AI construct در سری بازی های ویدیئویی Halo است. cortana هر کاری که Google Now و Siri قادر به انجام آن هستند را می تواند انجام دهد. افزون بر این مایکروسافت عمل هوشمندانه ای را داخل Cortana قرار داده است و آن ویژگی “دفترچه یادداشت” است. این دستیار دیجیتالی شخصی دفترچه یادداشت است که یادداشت هایی درباره شما ، چیزهایی که دوست دارید ، چه کسی در خانواده خود هستید و مکان های مورد علاقه شما برای صرف غذا را در برمی گیرد و از این اطلاعات برای ارائه نتایج صحیح به شما استفاده می کند. اگرچه دفترچه یادداشت Cortana را تنها شما می توانید کنترل کنید.بنابراین درصورتی که نمیخواهید Cortana درباره شما چیزی بداند، به آسادگی می توانید اطلاعات خود را از دفترچه یادداشت را پاک کنید.
بلک بری ۱۰ همراه با Blackberry assistant عرضه شده است که مشابه دیگر دستیارهای شخصی است.
برنده: Cortana ویندوزفون ۸.۱
Multitasking یا چند وظیفه ای
اندروید L سطح جدیدی از چند وظیفه ای را برای کاربران به همراه آورده است. کافیست اپلیکیشن ها را باز کنید؛ خواهید دید که چرخ و فلکی از برگه ها ایجاد می شود که به شما این امکان را می دهد که با کشیدن به بالا و پایین در صفحه آنها را به گردش درآورید. این عملکرد جالبی است و در آی او اس هنوز چنین امکانی وجود ندارد. ممکن است از بعضی اپلیکیشن ها چندین برگه نمایش داده شود. که بستگی به نحوه استفاده شما از آنها دارد. به عنوان مثال، در صورتی که چندین برگ در کروم باز کنید. تصویر هر برگه را بر روی چند وظیفه ای منحصربه فرد خواهید دید.
چند وظیفه ای در آی او اس ۷ نسبتاً خوب بود اما آی او اس ۸ در جهت افزودن مخاطبین جدید و مورد علاقه در صفحه حتی گام خود را یک قدم فراتر گذاشته است. تا هنگامی که بر روی دکمه خانه برای دسترسی به منوی چند وظیفه ای کلیک میکنید. این مخاطبین در فهرست کشویی در بالای صفحه نمایان می شود و این امکان را به شما می دهد که به سرعت و به آسانی تماس بگیرید ، پیام دهید یا با شخص مورد نظر با FaceTime تماص تصویری برقرار کنید.
کاربران در ویندوزفون ۸ با فشردن و نگهداشتن دکمه فیزیکی بازگشت در تلفن همراه خود به صفحه چند وظیفه ای دسترسی داشتند. در حال حاضر ویندوزفون ۸.۱ به کاربران این امکان را می دهد تا به سادگی اپلیکیشن را به پایین صفحه چند وظیفه ای کشیده و آن را ببندند. این ویژگی در عین سادگی جالب است.
صفحه خانگی در بلک بری ۱۰ همانند چند وظیفه ای در سیستم عامل Meego عمل می کند.
مرورگر
مرورگر پیش فرض اندروید L نسخه بروز رسانی شده Chrome است. طراحی روان جدید با بخش های مختلف رابط کاربری دارای اندازه های متغیری هستند که دسترسی به گزینه های مورد نظر را برای شما آسانتر می سازد.عملکرد آن بهینه سازی شده و رندر رابط گرافیکی آن بر روی ۶۰fps ثابت شده است که موجب می شود که پیمایش در آن نرم تر به نظر برسد.
آی او اس ۸ استفاده از افزونه های شرکت های ثالث را برای Safari در موبایل تشویق می کند. با لمس دکمه Home وارد اکانت ۱Password خود می شوید، این سرویس صفحه ای که در آن هستید را شناسایی کرده و مشخصات ورود را مهیا می کند.تنها کافیست ضربه بزنید و وارد آن شوید. درحالی که در نسخه پیشین ۱Password شما مجبور به استفاده از مرورگر داخلی این اپلیکیشن بودید یا با دسترسی به مشخصات ورود در این اپلیکیشن به مرورگر Safari بازگشته و مشخصات خود را وارد می کردید.
ویندوزفون ۸.۱ Internet Explorer 11 را همراه با ویژگی های جدیدی که برگرفته شده از نسخه دسکتاپ است، ارائه کرده است. کاربران می توانند به برگه ها یا تب های باز در دیگر دستگاه های ویندوزی مانند تبلت ها و کامپیوترها در اسمارت فون ویندوزفونی خود دسترسی داشته باشند. اما بهترین ویژگی آن بهینه سازی های انجام شده در آن است. که ممکن است حتی متوجه آنها نشوید درحالی که هر روز از آنها بهره می برید.که شامل استانداردهای متن باز وب مانند WebGL و ویدئوهای HTML5 می شود. بطور خلاصه شما می توانید سایت Youtube را همانند اپلیکیشن آن در مرورگر خود مشاهده کنید.
بلک بری ۱۰ از فایل های Flash پشتیبانی می کند همچنین با قابلیت حالت مطالعه به شما این امکان را می دهد که با حذف تصاویر و تبلیغات به راحتی به خواندن متن مشغول باشید.اما متأسفانه راهی برای ذخیره صفحه در حالت مطالعه و مشاهده آن بصورت آفلاین وجود ندارد.
برنده: آی او اس ۸
کیبرد
استفاده از کیبرد در اندروید L واقعاً لذت بخش است. نگاهی کاملاً جدید که به نظر می رسد که شما را از احساس نیاز به ضربه زدن به کلیدی خاص دور می کند. امکان پیشگویی متن اصلاح اشتباهات که به موجب خطاهای تایپی ایجاد شده را آسانتر می کند. کلیدها از هم جدا شده است که موجب اصلاح خودکار بیشتر خطاهای تایپی می شود. هرچه بیشتر تایپ کنید کیبرد کلمات بیشتری را فرا می گیرد و پیشنهاد های هوشمندانه تری ارائه می دهد.
کیبرد آی او اس ۸ دارای ویژگی های جدید متنی همانند اندروید است. وجود نوار بالای کیبرد که لغاتی را پیشنهاد می دهد که احتمالا برای پاسخ به پیام دریافت شده یا کلماتی که ممکن است شما تایپ کنید استفاده می شود. هرچه بیشتر تایپ کنید کیبرد کلمات بیشتری را فرا می گیرد و پیشنهاد های هوشمندانه تری ارائه می دهد.
کیبرد ویندوزفون ۸.۱ مانند اندروید L از عملکرد ورود پیوسته کلمات Word Flow پشتیبانی می کند. و به کاربران این امکان را می دهد که با گذاشتن انگشتان خود بر روی صفحه و با کشیدن نوک انگشتان خود از حرفی به حرف دیگر کلماتی را که تایپ ترکیبی از حروف وارد شده شما هستند را پیش بینی کند. هرچه بیشتر تایپ کنید کیبرد کلمات بیشتری را فرا می گیرد و پیشنهاد های هوشمندانه تری ارائه می دهد.
بلک بری ۱۰ دارای کیبرد اسپورت است با خطوط نقره ای رنگ که فاصله اضافی میان خطوط حروف را در برمی گیرد و امکان تحرک بهتر میان کلید ها را میسر می سازد.همچنین این خطوط نقره ای همانند فاصله ای برای کلمه پیش بینی شده بعدی عمل می کنند. هرچه بیشتر تایپ کنید کیبرد کلمات بیشتری را فرا می گیرد و پیشنهاد های هوشمندانه تری ارائه می دهد.
برنده: بلک بری ۱۰
تماس تصویری
اندروید L دارای اپلیکیشن Hangouts است که تمامی اعضای آن نیاز به داشتن اکانت Gmail دارند. اما این سرویس کاملاً رایگان و همچنین دارای قابلیت اجرا بر روی پلتفرم مختلف با کیفیت تصویر فوق العاده است.
همراه با آی او ای ۸ اپلیکیشن FaceTime منتشر می شود که بسیار محدود است و تنها ارتباطات میان دستگاه های اپل در آن امکان پذیر است. اگر شما صاحب آیفون هستید می توانید با دوستان خود از طریق صوت یا به وسیله FaceTime صحبت کنید.
وینوزفون ۸.۱ به همراه Skype ارائه می شود که تقریباً قابل استفاده بر روی اکثر دستگاه ها با پلتفرم های مختلفی است که امکان اتصال به اینترنت برای آنها وجود دارد. از لحاظ قیمت تماس تصویری دو طرفه Skype رایگان است. اگرچه برای شرکت بیش از دو نفر در تماس، اعضا نیازمند حداقل یک اشتراک Skype هستند.
بلک بری ۱۰ تنها از اپلیکیشن های شرکت های ثالث در این زمینه بهره می برد.
برنده: اندروید L
ذخیره سازی ابری
Google Drive در اندروید L تا ۱۵GB فضای ذخیره سازی رایگان برای کاربر فراهم می کند. و با پرداخت ماهیانه ۱.۹۹ دلار می توان ۱۰۰GB و یا ماهیانه ۹.۹۹ دلار ۱TB فضای ذخیره سازی اجاره کرد. این مقدار نسبتاً خوبی است اما باید توجه داشت که گوگل مبلغ را تنها به دلار دریافت می کند و چنین پرداخت های خارجی در برخی بانک با هزینه تبدیل ارز همراه است.
گوگل امکان اشتراک گذاری تصویر، اسناد ، برگه ها و سرویس اسلاید را در Google Drive ممکن ساخته و به شما این اجازه را می دهد که بطور اشتراکی بر روی اسناد، بطور یکپارچه در Drive کار کنید. Gmail هم اکنون به شما اجازه را می دهد که بتوانید به سرعت اسناد را از Google Drive پیوست کنید و همچنین این امکان وجود دارد که فایل های پیوست ایمیل ها بطور خودکار در این فضای ابری ذخیره شود.
در سرویس iCloud در آی آو اس ۵GB فضای ذخیره سازی رایگان در نظر گرفته شده است که به نسبت مقدار کمتری ارائه می شود. با پرداخت هزینه ۹۹ سنت، ۲۰GB فضای مازاد و مبلغ ۳.۹۹ دلار ، ۲۰۰GB فضای ذخیره سازی می توان اجاره کرد.در صورتی که شما از Mac ، iPhone ، iPad و دیگر محصولات Apple استفاده می کنید iCloud می تواند برایتان بسیار کاربردی باشد.
در سرویس Onedrive ویندوزفون ۸.۱ تا ۱۵GB فضای ذخیره سازی رایگان فراهم شده است که آن را هم سطح با Google Drive قرار می دهد. شما می توانید ۳GB اضافی با فعال کردن آپلود خودکار عکسهای دوربین در اپلیکیشن موبایل و ۵GB اضافی با ارجاع ۱۰ نفر از دوستان خود به مقدار این فضا بیافزاید. درصورتی که هنوز نیاز به فضای بیشتری برای ذخیره سازی دارید می توانید با پرداخت مبلغ ۱.۹۹ یورو برای ۱۰۰GB و ۳.۹۹ یورو برای ۲۰۰GB در ماه فضای اضافی تهیه کنید. ویژگی برجسته این سرویس پشتیبانی از آفیس بطور آنلاین و همچنین امکان ویرایش اسناد مایکروسافت آفیس با استفاده از مرورگر وب است.
بلک بری ۱۰ فضای ذخیره سازی ابری در خود ندارد.
برنده: ویندوزفون ۸.۱
باتری
گوگل در اندروید L با استفاده از پروژه Volta در تلاش است به توسعه دهندگان به وضوح نشان دهد که کدام بخش از اپلیکیشن آنها بیشترین مصرف باتری را به همراه دارد.این ویژگی موجب می شود مدت زمان دوام باتری تلفن همراه شما و اینکه چه اپلیکیشن هایی مصرف بیشتری دارند را برای شما مشخص شود.
یکی دیگر از خوبی های آن این است که هنگامی که تلفن در حال شارژ است مدت زمانی که طول می کشد باتری کاملاً شارژ شود را برای شما نمایش می دهد.مد صرفه جویی باتری در اندروید L سرویس جدید و منحصر به فردی نیست و شرکت های دیگر ویژگی مشابه آن را در سخت افزار خود ایجاد کرده اند. ایده این کار حفظ طول عمر باتری است تا هنگامی که باتری به درصد شارژ معینی می رسد شما بتوانید بوسیله مد صرفه جویی در باتری با کنترل عملکرد تلفن، از باتری خود مدت زمان بیشتری استفاده کنید.گوگل مدعی شده است مد صرفه جویی در باتری جدیدی که همراه با اندروید L عرضه شده است؛ برای نکسوس ۵ تا ۹۰ دقیقه طول عمر باتری بیشتری به ارمغان می آورد.
آی او اس ۸ فاقد مد صرفه جویی باتری است به همین علت دستگاه های آیفون به عمر کم باتری مشهورند.
مایکروسافت از گذشته تاکنون به بازدهی مناسب باتری برای دستگاه های ویندوزفون موفق بوده و با افزودن امکانات جدید بسیاری برای ویندوزفون ۸.۱ این اطمینان را برای کاربران ایجاد کرده که می توانند یک روز کامل را با یکبار شارژ باتری بگذارنند. منوی صرفه جویی در باتری در ویندوزفون فهرست چیزهایی که بیشترین مصرف را دارند را نشان می دهد و تنظیماتی برای کاهش مصرف باتری ارائه می کند.
بلک بری ۱۰ با وجود نداشتن مد صرفه جویی در باتری عملکرد بهتری نسبت به آی او اس ۸ دارد.
برنده: اندروید L و وینوزفون ۸.۱
نقشه ها
برنده: اندروید L
فروشکاه اپلیکیشن
google play در اندروید L دومین فروشگاه اپلیکیشن بزرگ با تعداد بسیاری اپلیکیشن رایگان و سفارشی سازی بسیار است.
آی او اس ۸ دارای App store بزرگترین فروشگاه اپلیکیشن است که اپلیکیشن هایی مخصوص آی او اس و با کیفیت دارد. به خود افتخار کنید که کاربر آی او اس ۸ هستید و به چیزهایی که به شما می دهد راضی باشید. اپل هیچ گونه مرورگر و مدیریت فایل شرکت های ثالث را ارائه نمی کند.در آی او اس ۸ ما می توانیم از کیبردهای دیگر استفاده کنیم. جیلبریکک به شما امکان نصب اپلیکیشن های غیرقانونی را می دهد.( نصب اپلیکیشن های پولی بصورت رایگان)
Marketplace درویندوزفون ۸.۱ ، سومین فورشگاه اپلیکیشن بعد از google play محسوب می شود. به خود افتخار کنید که کاربر ویندوزفون ۸.۱ هستید و و به چیزهایی که به شما می دهد راضی باشید. مایکروسافت از کیبردهای دیگر بهره نمی گیرد. مایکروسافت این امکان را به کاربران می دهد که درکنار Internet Explorer 11 از مرورگرهای uc browser و opera در ویندوزفون ۸.۱ استفاده کنند.امکان نصب اپلیکیشن های پولی بدون فروشگاه ممکن نیست. به این معنی که امکان جیلبریک و روت در آن وجود ندارد.فروشگاه ویندوز دارای اپلیکیشن های بی ارزش بسیاری است که مایکروسافت شروع به حدف آنها کرده است.همچنین برخی از اپلیکیشن های آن انحصاری بوده و در فروشگاه های اپلیکیشن گوگل و اپل یافت نمی شود.
بلک بری ۱۰ دارای Blackberry world است که اپلیکیشن های بی ارزش بسیاری دارد.
برنده: App store با اختلاف کمی نسبت به google play
نتیجه گیری
اندروید L در همه زمینه ها فوق العاده است و بهترین انتخاب محسوب می شود.در حالی که اپل از نظر بودجه ای که برای موبایل صرف می کنید مناسب به نظر نمی رسد. شما می توانید با مبلغ پایین ۱۰۰ تا ۶۰۰ دلار اسمارت فون اندرویدی خریداری کنید. شرکت های بسیاری وجود دارند که نوآورهایی را در اندروید به همراه می آورند.
آی او اس ۸ اگر زندگی تجملاتی دارید یا که احساس می کنید طراحی اپل نسبت به سایرین بهتر است یا اینکه شخصیت های محبوب شما از اپل استفاده می کنند و به همین علت شما آن را می خواهید بهتر است دوباره فکر کنید زیرا با خرید آن در واقع جیب شما پاره خواهد شد اگرچه اپل با قیمت بالای خود اکوسیستم (سخت افزار + نرم افزار) فوق العاده ای را ارائه می کند.
ویندوزفون ۸.۱ به عنوان سیستم عامل موبایل حس تازه ای در شما القاء می کند اما باید اپلیکیشن های گوگل را فدای آن کنید و به سمت اپلیکیشن های خوب مایکروسافت بروید. درصورتی که از اندروید و آی او اس بیزارید و قصد دارید که متفاوت با بیشتر مردم باشید. ویندوزفون ۸.۱ را انتخاب خود قرار دهید.
بلک بری ۱۰ امن ترین سیستم عامل است اگر خبر نفوذ به iCloud اپل را مشاهده کرده اید و نگران امنیت خود هستید به سمت بلک بری ۱۰ بروید که در مقایسه با امنیت بد دیگر سیستم عامل ها ، بلک بری از لحاظ امنیتی در جایگاه نخست قرار دارد.
بنظر میاد نویسنده با گوشی های بلک برری اصلاً کار نکرده که مزایا شو نمیدونه و تقریباً جانب دارانه نسبت بهش مینویسه
این جای شادی داره واسه من چون بلک برری نباید دسته هر کسی باشه
به هیچکس پیشنهادش نمیکنم چون بعضی چیزها لیاقتشُ دارند که خاص باقی بمونند
والسلام
۹۴/۲/۲۷
خاص کیلو چند. یه سیستم عامل ورشکسته که دیگه خاص بودن نداره، وقتی برنامه روش نداری مجبور باشی از اندروید کش بری. 😈
دقیقا مثل ادمایی حرف میزنی که توی اتاق نشستن ، ده ساله بیرون نیومدن. و نمیخوان بیرون بیان .چون توی اتاق چیزی دیدن که فکر میکنن بهترینه. نه ، دست بالای دست زیاده. خرید یه گوشی صرفا واسه خاص بودن نیس.قابلیت هاش مهمه.چه برنامه هایی واسش هست.
علی جام کاملا مشخصه شما که از سیستم عامل بلک بری استفاده نکردین، هر کی که با این سیستم عامل کار کرده میدونه که واقعا یه سر گردن از بلک بری بالاتره
به نظر من ویندوزفن بهترینه چون هم خاصه هم امکانات زیادیم داره رابط گرافیکیش واقعا بی نظیره خیلی دلچسبو شیکه
مثل اندروید نیست که تو دست هر کسی باشه و اینقدر بی درو پیکر نشده که هر برنامه ای که معلوم نیست از کجا اومده واسه چه کاریه روش نصب بشه
فقط و فقط یه ایراد داره اونم تعداد کم برنامه هاش نسبت به اندروید و ios هست.
عشق است ios : 😆