Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

اطلاعیه دعوت به مشارکت و سرمایه گذاری

مجله اینترنتی آی تی ویکی با بیش از 6سال سابقه در زمینه فناوری برای ارتقا و تکمیل نقشه راه خود از سرمایه گذاران و کسب و کارها در حوزه آی تی دعوت به عمل می آورد. جهت کسب اطلاع بیشتر با شماره 09224197398 تماس حاصل نمایید.

پرینتر و اسکنرسخت افزار

تفاوت پرینترهای جوهرافشان، دسک جت و لیزری چیست؟

پرینتر یکی از تجهیزات جانبی کامپیوتر است  که شاید بطور روزمره با آن سروکار داشته باشیم در این مقاله سعی شده تفاوت های کلیدی سه گونه از پرینترهای رایج در بازار بررسی شود در ادامه با آی تی ویکی همراه باشید:

پرینترهای اینک جت یا جوهرافشان گونه ای از پرینترها هستند که با پرتاب قطرات جوهر بر روی کاغذ، تصاویر را چاپ می کنند. این نوع پرینترها از رایج ترین پرینترهای خانگی به شمار می آیند. دسک جت برندی از پرینترهای ساخته شده کمپانی HP است که نسبت به پرینترهای اداری این شرکت که با نام Officejet شناخته می شوند؛ ارزان تر هستند و برای مصارف خانگی ساخته شده اند و به همین علت جمع و جورتر بوده و امکانات و قیمت کمتری دارند. پرینترهای لیرزی نیز نوعی از پرینترها هستند که متون و تصاویر با کیفیتی را با گذر پرتو لیزر از برگه کاغذ ایجاد می کنند. در این پروسه از روش چاپ زیروگرافیک (xerographic) وبرای چاپ تصاویر ازغلطک آغشته  با سلنیوم استفاده می شود.

جوهرافشان

پرینترهای جوهرافشان، دسک جت و لیزری همگی از انواع پرینترهایی هستند که در بازار موجودند. پرینترهای جوهرافشان و  دسک جت هر دو از تکنولوژی جوهرافشانی استفاده می کنند در حالی که پرینترهای لیزری از تکنولوژی کاملا متفاوتی بهره می برند. واژگانی که در زمینه تکنولوژی استفاده می شوند برای بعضی افراد که آگاهی زیادی در این زمینه ندارند اغلب گیج کننده هستند. اما با مشخص شدن ویژگی های  هر محصول میتوان به راحتی تشخیص داد که کدام محصول برای چه مصرفی مناسب است.

دسک جت

اینک جت یا جوهرافشان گونه ای از پرینتر است که با پرتاب قطرات جوهر بر روی کاغذ اقدام به چاپ تصاویر می کند. این نوع پرینتر از رایجترین پرینترهای خانگی به شمار می آیند. آن ها معمولا کوچک بوده و بر اساس کمپانی سازنده و عملکرد، قیمت متفاوتی دارند. مدل های گرانتر نیز ممکن است دارای قابلیت کپی، فکس و اسکن باشند. ایده اولیه پرینتر جوهرافشان در قرن ۱۹ام میلادی ایجادشد و تکنولوژی پرینتر نیز در اواخر دهه ۵۰ میلادی توسعه پیدا کرد. پرینترهایی که می توانستند تصاویر دیجیتالی ساخته شده با کامپیوتر ها را رندر کنند در اواخر دهه ۷۰ و توسط Epson ،HP  و Canon توسعه یافتند.

پرینترهای جوهرافشان روش کار پیچیده ای دارند. این پرینتر مجموعه ای  نازل  میکروسکوپیک  دارد که جریانی از جوهر را بر روی کاغذ اسپری می کند. نازل ها همچنین دارای پمپی با فشار زیاد و یا المنت های گرم کننده بسیاری کوچکی در پشت خود هستند که به خشک شدن جوهر بر روی کاغذ کمک می کند. دو تکنولوژی اصلی ساخت در یک پرینتر جوهرافشان استفاده می شود: (continuous (CIJ و (Drop-on-demand (DOD . در تکنولوژی continuous یک پمپ فشار قوی جوهر مایع را از درون کارتریج و از طریق یک لوله تفنگی و یک نازل میکروسکوپیک پمپ کرده و جریانی مداوم از قطرات جوهر را بر روی کاغذ ایجاد می کند. قطرات اضافی جوهر درون یک محفظه ریخته می شوند و در دفعات بعدی که پرینتر به کار می افتد از این جوهر نیز استفاده می شود.  Drop-on-demand به دو بخش DOD گرمایی و DOD فیزوالکتریک تقسیم می شود. DOD گرمایی از المنت برای گرم کردن جوهر در محفظه استفاده می کند که پس از اعمال  بر روی کاغذ  به تدریج سرد می شود. DOD فیزوالکتریک به جای المنت  از موارد فیزوالکتریک  در پشت هر نازل استفاده می کند. در DOD کارتریج پرینتر جوهر را بر روی نقاط خاصی از صفحه شلیک می کند که به چاپ تصویر منجر می شود.

پرینتر های جوهرافشان کپی های ارزان تری تولید می کنند اما در مقایسه با پرینترهای لیزری کندتر هستند. همچنین کوچک و فشرده بوده و به راحتی بر روی میز کار جا می شوند. هزینه اولیه برای این پرینترها تقریبا ارزان است اما مدل Officejet به خاطر داشتن امکانات بیشتر قیمت بیشتری نیز دارد. پرینترهای جوهرافشان به خاطر چاپ با کیفیت و خوانا متن و تصویر و توانایی چاپ بر روی تقریبا همه نوع کاغذی معروف شده اند. صدای کمتر در حین کار، کیفیت بالای چاپ، عدم نیاز به زمان آماده سازی قبل از شروع به کار و هزینه کم به ازای هر صفحه را می توان از  برتری های پرینتر جوهرافشان دانست.  در حالی که معایب آن شامل، گران بودن جوهر (جایگزین های ارزان تر از سوی کارتریج های متفرقه در دسترس هستند) و ضد آب نبودن آن می شود. همچنین در صورت عدم استفاده به مدت طولانی، نازل آن به علت خشک شدن جوهر مستعد گرفتگی است.

دسک جت برندی از پرینتر های ساخته شده توسط کمپانی HP است. این پرینترها نسبت به مدل آفیس جت همین کمپانی ارزان تر هستند. دسک جت برای استفاده های خانگی ساخته شده است به این معنی که کوچک تر بوده، امکانات کمتری دارند و ارزان تر هستند. پرینترهای دسک جت مدل های ابتدایی هستند وتنها از قابلیت پرینت برخوردارند. مدل های بالاتر امکانات و البته قیمت بیشتری دارند. این پرینترها همچنین کندترند و سرعت بهترین مدل دسک جت ۲۸ صفحه در دقیقه است. دسک جت ها حتی توانایی اتصال بی سیم و یا قابلیت پرینت دو طرفه اتوماتیک را که در مدل های آفیس جت در دسترس هستند را ندارند.

لیزری

یکی دیگر از انواع  پرینترها، پرینترهای لیزری هستند که با عبور لیزر از صفحه کاغذ تصویر و متن با کیفیتی چاپ می کنند. این پرینترها ازپروسه چاپ زیروگرافیک استفاده می کنند وبرای چاپ تصاویر از غلتطک پوشیده با سلنیوم بهره می گیرند. پرینترهای لیزری نسبتا بزرگ هستند و فیدرهای کاغذ سریع لازم دارند.این گونه از پرینترها گران بوده و به محل خاصی برای قرار دادن نیاز دارند، همچنین هزینه نگهداری آنها نیز ارزان نیست. پرینترهای لیزری اکثرا سیاه و سفید بوده ولی نسخه های رنگی آن نیز وجود داشته که هزینه بیشتری را در پی دارند. پرینترهای لیزری اولین بار در سال ۱۹۶۹ درکمپانی زیراکس  (Xerox) و توسط شخصی  با نام گری استارکودر ساخته شدند. او در یک دستگاه کپی زیروگرافیک را تغییر ایجاد کرد و به آن قابلیت چاپ افزود.

این دستگاه مانند دستگاه فتوکپی عمل میکند. این ماشین از دیتای ارسال شده توسط کامپیوتر استفاده می کند تا یک خط شطرنجی یا اسکن لاین تولید کند. تکنولوژی پردازش شطرنجی تصویر (RIS) در این پرینتر استفاده شده است و هنگام چاپ یک بیت مپ از تصویر نهایی در حافظه تولید می شود. پس از این،  شارژ الکترواستاتیکی  به غلطک فتوسنستیو اثر می کند (در پرینتر بخش بزرگی به نام درام یا غلطک وجود دارد که از مواد حساس به نور پوشیده شده است). سیستم همچنین جریان AC به غلطک وارد کرده تا شارژ های قبلی را از بین برده و سپس جریان DC را به سطح غلطک وارد کند تا بار منفی را یکدست نماید. در ادامه لیزر به غلطک حساس به نوری که به صورت الکترواستاتیکی شارژ شده است تابیده می شود. سپس غلطک در محل هایی که هنوز جریان شارژ الکتریکی وجود دارد تونر جذب می کند و سپس داغ شده و تونر را بر روی کاغذ میچکاند که به ایجاد تصویر می انجامد. پرینتر های لیزری در برابر خرابی مقاوم بودهو بی نیازبه نگهداری  هستند. گرچه، یک تونر پیش از تعویض می تواند ۵۰۰۰ صفحه چاپ کند.

به طور خلاصه، دسک جت و جوهرافشان یک نوع پرینتر هستند که تنها نامشان تفاوت دارد. دسک جت مدلی از پرینتر است که توسط شرکت HP تولید می شود. این کمپانی پرینترها را به دو دسته آفیس جت و دسک جت تقسیم کرده است. آفیس جت همانطور که از نامش پیداست مخصوص کارهای اداری است و علاوه بر پرینت کردن قابلیت های دیگری نیز دارد ولی دسک جت ها پرینترهای ارزان و ساده ای بوده که مقرون به صرفه هستند. پرینتر لیزری نیز به طور کلی نوعی دیگر از پرینتر می باشد که آن هم مخصوص کار های اداری است. این پرینتر از متد متفاوتی برای چاپ کردن استفاده می کند و معمولا ابعاد بزرگتری دارند.

مرور کلی

۰%

User Rating: ۴.۴۵ ( ۱ votes)
منبع
differencebetween

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا