Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

اطلاعیه دعوت به مشارکت و سرمایه گذاری

مجله اینترنتی آی تی ویکی با بیش از 6سال سابقه در زمینه فناوری برای ارتقا و تکمیل نقشه راه خود از سرمایه گذاران و کسب و کارها در حوزه آی تی دعوت به عمل می آورد. جهت کسب اطلاع بیشتر با شماره 09224197398 تماس حاصل نمایید.

سیستم عامل

مقایسه او اس ۱۰ یوسمیتی با ویندوز ۱۰: کدام یک بهتر است؟

مایکروسافت پس از گذراندن چندین سال پر تلاطم، با انتشار ویندوز ۱۰ در ۲۹ جولای ۲۰۱۵ بار دیگر توجه ها را به خود جلب کرد. تمام قابلیت های جدیدی که در ویندوز ۱۰ عرضه شده اند برای اعاده حیثیت از دست رفته است. باید دید آخرین ویندوز مایکروسافت چه چیزهایی در مقایسه با او اس ده یوسمیتی (OS X Yosemite) ارائه می کند. شباهت هایی، بیش از شماره نسخه در این دو سیستم عامل نهفته است. در حقیقت ویندوز X یا ببخشید همان ویندوز ۱۰ در بسیاری از زمینه های کلیدی به طرز وحشتناکی به  OS X شباهت دارد. عرضه این سیستم عامل ما را بر آن داشت تا مقایسه ای بین Windows 10 و OS X Yosemite ترتیب دهیم. تا پایان این مقایسه با آی تی ویکی همراه باشید:

قیمت

اپل از زمان عرضه Mavericks در سال ۲۰۱۳، سیستم عامل های خود را رایگان کرده است. کافی است فقط اپ استور را باز کرده و بر روی گزینه آپدیت کلیک کنید و یا اینکه به بخش Apple > Software Updates بروید و به صورت کاملا رایگان سیستم عامل خود را آپدیت کنید. اگرهم یک مک جدید خریداری کنید برنامه های iWork و iLife را به صورت رایگان دریافت می کنید.

ممکن است ندانید ولی ارتقاء به ویندوز  ۱۰ نیز  – تحت شرایطی – کاملا رایگان است. برای این کار باید ویندوز۷، ۸، ۸.۱ یا ویندوزفون ۸.۱ داشته باشید.( برای کاربران ویستا متأسفیم!). همچنین برای این کار باید کمی سریع باشید زیرا که تنها یک سال برای نصب برنامه «Get Windows 10» و ارتقاء به ویندوز ۱۰ فرصت دارید (هنوز کاملا مشخص نیست که بعد از اتمام فرصت یک ساله چه اتفاقی خواهد افتاد اما به نظر می رسد که بعد از آن برای ارتقاء  باید ۱۱۰ دلار هزینه  بپردازید.). ارتقاءرایگان مشمول کاربران شرکتی که توسط مجوزهای حجمی پوشش داده شده اند نمی شود.

قیمت ویندوز

البته شما در ویندوز ۱۰ در بعضی موارد باید پرداختی هایی داشته باشید مثلا ممکن است لازم باشد تا ۱۱.۵۹ دلار برای  Windows DVD Player که برای کاربران ویندوز ۷ برای مدت نامعلومی اما محدود رایگان است؛ بپردازید. البته کمی احتیاط کنید زیرا گزارش شده است که این برنامه ساده و ابتدایی بوده و ممکن است به درستی کار نکند.

در ویندوز ۱۰ حتی  برنامه هایی چون stalwart ،de-stressing ،tools  ،Minesweeper و Solitaire دارای پرداخت های درون برنامه ای بوده و باید به صورت دستی و از استور ویندوز دانلود شوند.

اما به هرحال مایکروسافت نیز به مانند اپل دست و دل باز شده و سیستم عامل خود را تا حدودی رایگان کرده است.

dvdplayer-on-Windows-10

دسکتاپ

دسکتاپ یوسمیتی از لحاظ ظاهری، به طراحی تخت (flat) جدید مزین شده است اما از لحاظ کاربری تفاوت زیادی با نسخه های قبلی OS X ندارد. از طریق داک می توانید برنامه ها را اجرا کرده و یا به کمک قفسه ها (Stack) به پوشه ها و فایل هایتان دسترسی پیدا کنید. Mission Control به شما نشان می دهد که چه پوشه ها و برنامه هایی باز هستند تا بتوانید بین آن ها سوییچ کنید. Spaces به شما کمک می کند تا در حالت تمام صفحه بین برنامه های در حال اجرا  و همچنین دسکتاپ های اضافی که ساخته اید؛ سوییچ کنید.

yosemite_desktop

البته اپل به اندازه کافی هوشمندانه عمل کرده است و می داند هنوز وقت آن نرسیده است  تا دسکتاپ و موبایل را با یک دیگر ادغام کند ( شاید هیچ وقت هم زمان این کار نرسد).

ویندوز ۱۰ منوی استارتی که در از حدود سال ۱۹۹۵ در این سیستم عامل وجود داشت اما در نسخه ۸ ویندوز حذف شده بود را بازگردانده است؛ این خبری است که بعضی ها را خوشحال می کند، گرچه حذف شدن آن نکته منفی به حساب نمی آمد. منو استارت دارای طرح گرافیکی جدید و زیبایی است اما از لحاظ عملکرد  همانند گذشته است. در هنگام باز کردن منو با لیستی از برخی برنامه های پرکاربرد مواجه می شوید و برای دیدن لیست تمام نرم افزار ها باید به قسمت all apps بروید.

به نظر نمی آید که مایکروسافت از کاشی های زنده، که بسیاری از کاربران روی خوشی به آن نشان ندادند؛ دست بردارد. برای کاربران دسکتاپ، منو استارت به صورت ترکیبی و هوشمند نمایش داده می شود که نیمی از آن لیست برنامه ها به صورت سنتی (همانند ویندوز ۷) و نیمی دیگر را کاشی ها زنده تشکیل داده اند. این کار باعث شده است تا منو استارت همانند گذشته فرم عمودی نداشته و کمی پهن تر از گذشته باشد البته این اتفاق با توجه به واید بودن اکثر مانیتور های PC  و لپتاپ ها مساله مهمی به نظر نمی آید.

Windows-startmenu

مایکروسافت در ویندوز ۱۰ باز هم از برنامه های مترو مانند برنامه های News، Sports ،Money و Weather که در ویندوز ۸ عرضه شدند استفاده کرده است.  این برنامه ها همچنان مانند گذشته هنگام اجرا همچون صفحات وب بوده و منوها و آیکون بارها را نمی پوشانند با این وجود اگر ویندوز ۱۰ در حالت دسکتاپ استفاده شود، این برنامه ها نیز مانند سایر برنامه اجرا خواهند شد. البته یک ایراد جزئی در این بخش را می تواند وجود نوار ابزار یا منو در بعضی برنامه و نبود این منوها در بعضی دیگر است که البته مشکل خاصی تلقی نمی شود اما برنامه ها را از هماهنگی و یکدستی خارج کرده است ولی در مقایسه با هماهنگی فوق العاده برنامه ها در  OS X این یک ضعف برای ویندوز تلقی می شود.

اگر دوست دارید همه چیز از جمله منو استارت و تمام برنامه ها که شامل آفیس نیز میشوند؛ برای شما به صورت تمام صفحه نمایش داده شوند پس ویندوز را به حالت تبلت سوییچ کنید. ویندوز ۱۰ دارای قابلیت Continuum است که برای کسانی که از دستگاه های هیبرید استفاده می کنند مناسب است و ویندوز با توجه به نوع استفاده از دستگاه ( وجود کیبرد و عدم وجود آن) بین حالت تبلت و دسکتاپ سوییچ می کند. عدم وجود چنین قابلیتی یک ایراد برای لپ تاپ های اپل محسوب نمی شود. اگر شما یک تبلت می خواهید یک آیپد بگیرید و اگر داشتن  لپتاپ بیشتر به کار شما می آید پس به سراغ مک بوک بروید؛ به همین سادگی !

Windows-10-tablet-mode

نوتیفیکیشن ها

نوتیفیکشین ها یا همان هشدارها به طور ویژه ای در یوسمیتی پیشرفت داشته است. Notification Area (بخش هشدارها) به سیستم عامل و برنامه ها این امکان را می دهد مطالب مهمی را به شما گوشزد کنند. این بخش همچنین محلی برای  قراردادن ویجت ها است که اطلاعاتی همچون آب و هوا را به شما نمایش داده و یا امکانانجام سریع کارها را برای شما فراهم میکند. همچنین برنامه های متفرقه هم می توانند ویجت هایشان را در این بخش نمایش دهند. برای باز کردن بخش هشدارها روی آیکون آن در بالا سمت راست صفحه کلیک کرده و یا بر روی ترک پد با دو انگشت از سمت راست به سمت چپ بکشید.

Notification-on-Mac

اکشن سنتر ویندزوفون به نسخه دسکتاپ ویندوز ۱۰ هم آمده است که کارکردی بسیار مشابه با Notification Area دریوسمیتی داشته و نامش نیز بسیار شبیه به آن است! برای باز کردن اکشن سنتر باید بر روی آیکون آن در گوشه پایین راست کلیک کنید. در اکشن سنتر هشدارهایی چون ایمیل های جدید نمایش داده می شوند ولی به طور کلی Notification Area در OS X عملکردی دارد که می تواند جایگزین اکشن سنتر و کاشی های زنده ویندوز شود. کاشی های زنده به صورت لحظه ای آپدیت شده تا جدیدترین اطلاعات را به شما نمایش دهند برای مثال کاشی آب و هوا ، وضعیت هوا را به صورت لحظه ای گزارش می دهد و یا کاشی ایمیل لیست جدید ترین ایمیل های شما را نشان می دهد گرچه این لیست در اکشن سنتر نیز به صورت کامل تر نمایش داده می شود اما برای حالت تبلت وجود این کاشی ضروری است.می توان با راست کلیک کردن بر روی کاشی ها می توان سایز آن ها را تغییر داد.

در OS X و iOS می توان به کمک Do Not Disturb (که در بخش System Preferences  در مک قرار گرفته است) هشدار ها را برای مدتی خاموش کرد. در ویندوز نیز قابلیتی مشابه به نام Quiet Hours در اکشن سنتر وجود دارد.

actioncentre-windows

تنظیمات صفحه

یوسمیتی به هدف اپل مبنی بر اجرای برنامه ها هم به صورت سنتی و هم به صورت تمام صفحه جامه عمل پوشانده. این عمل به وسیله دکمه maximize (نقطه سبز در گوشه سمت چپ پنجره ها) انجام می شود.استفاده تمام صفحه از برنامه ها به خصوص Mission Control و Spaces کار را برای کاربر به خصوص در نمایشگر های کوچکتر بسیار راحت تر می کند.

همانطور که اشاره شد، ویندوز ۱۰ در حالت تبلت تمام برنامه ها را به صورت تمام صفحه نشان می دهد. اگر شما از لپ تاپی با صفحه کوچک استفاده می کنید این قابلیت ممکن است به شما کمک کند، همچنین در حالت دسکتاپ نیز می توانید برنامه ها را به مانند گذشته تمام صفحه کنید.

شباهت های بیشتری بین سیستم عامل جدید مایکروسافت و یوسمیتی هم می توان پیدا کرد. قابلیت جدید Task view در ویندوز۱۰ حال و هوای Mission Control در OS X را دارد و حتی به شما اجازه می دهد تا در حالت دسکتاپ، دسکتاپ های دیگری ساخته و بین آنها سوییچ کنید.در حالت تبلت نیز در Task view می توانید بین برنامه ها سوییچ کنید. Task view به وسیله فشردن دو دکمه Alt+Tab باز می شود و قابلیت های فراوانی را برای ویندوز ۱۰ آورده است.

Task-View-Windows-10

مایکروسافت در ویندوز ۷ قابلیت جدید معرفی کرد که با کشیدن برنامه ها به سمت چپ و راست دسکتاپ ، صفحه  به دو نیم تقسیم میشد که به این حالت Snap گفته می شود. در ویندوز ۱۰ این قابلیت بهبود داده شده است به صورتی که مثلا با کشیدن یک پنجره به سمت چپ ، این برنامه به نیمه چپ صفحه رفته و در  نیمه سمت راست Task view باز شده و با انتخاب برنامه های در حال اجرا می توان سمت راست صفحه را نیز با پنجره دیگری پوشش داد.

جست وجو

ابزار جست و جوی Spotlight یکی از بهترین قابلیت های OS X است. همانطور که استیو جابز در سال ۲۰۰۴ در هنگام معرفی آن گفته بود. Spotlight یک افزونه فایل های سیستمی است و اجازه دسترسی به تمام انواع اطلاعات را به شما می دهد. شما می توانید از آن برای باز کردن برنامه ها، باز کردن فایل ها، جست و جو در ایمیل ها و غیره استفاده کنید. Spotlight در یوسمیتی دارای قابلیت  جست و جو فوق العاده سریع وب، ویکی پدیا، اپ استور و نقشه ها است. اگر از Spotlight به درستی استفاده کنید به خوبی می تواند به عنوان قلب مک عمل کند.

spotlight-Mac

ویندوز ۱۰ در این زمینه با آوردن کورتانا به ویندوز ازیوسمیتی جلو زده است. کورتانا دستیار شخصی مایکروسافت است که در ویندوز ۸.۱ برای موبایل های ویندوزی عرضه شد. آیکون کورتانا در کنار منو استارت قرار دارد  و شما می توانید هم به صورت متنی و هم به صورت صوتی سوالاتی چون «فردا هوا چطور است؟» و یا «نتیجه آخرین بازی آرسنال چه شد؟» را از کورتانا بپرسید. همچنین می توانید با گفتن «هی کورتانا» کورتانا را فعال کنید (در آیفون و آیپد نیز با گفتن «هی سیری» سیری فعال میشود).

کورتانا به اندازه سیری باهوش و سریع نیست و ممکن است زمان زیادی را به فکر کردن بپردازد گاهی اوقات با پرسیدن سوال، به صفحه جست و جوی بینگ منتقل می شوید. قابلیت The Notebook به شما کمک می کند تا با دادن اطلاعات شخصی خود به کورتانا، او را در نمایش دادن بهتر نتایج راهنمایی کنید. این قابلیت جالبی است ولی ما دلیل قانع کننده ای برای اینکه یک دستیار شخصی به این اطلاعات نیاز داشته باشد پیدا نکردیم و ترجیح می دهیم تا دستیار تنها به یادگیری اطلاعات نمایش داده شده بسنده کند.

cortana-on-Windows-10

در کل، مایکروسافت در این بخش برنده است. جای سوال است که چرا اپل سیری را به OS X نیاورده است. به نظر می رسد که می توان آن را با Spotlight ادغام کرد.

قابلیت های Continuity

با اینکه سیستم عامل های PC و موبایل اپل یکسان نیستند اما اپل قابلیت هایی برای یکسان سازی دو سیستم عمل ارائه داده است. اپل این قابلیت ها را تحت عنوان Continuity  ارائه داده است که شامل Airdrop نیز می شوند که در یوسمیتی بسیار بهبود یافته است و به شما اجازه می دهد تا نه تنها اطلاعات را بین دستگاه های IOS بلکه بین IOS و OS X نیز جابجا کنید. ویندوز ۱۰ تقریبا چیزی مشابه این را ندارد.

continuity-calls-on-the-ma

شما از سال ۲۰۱۳ می توانستید از طریق مک خود به دیگر کاربران iCloud پیامک بفرستید اما اکنون می توانید از طریق مک بدون در نظر گرفتن نوع موبایل مقصد، پیامک بفرستید. همچنین در یوسمیتی می توانید از طریق شماره آیفون خود تماس برقرار کنید. (در این حالت آیفون باید با بلوتوث به دستگاه متصل شود).

نزدیک ترین مشابه به این قابلیت در ویندوز۱۰، اسکایپ و سرویس های پیام دهی متکی به IP می باشند. در ویندوز ۱۰ اگر بخواهید پیامک بفرستید، اسکایپ به صورت اتوماتیک باز شده و شما می توانید گفت و گویی زنده متنی، تصویری یا صوتی داشته باشید

اپلیکیشن ها

اپل چند قدمی برای همگام سازی کار با دستگاه های IOS و مک در یوسمیتی برداشته است. قابلیت جدید Continuity به برنامه ها اجازه می دهد تا اطلاعات را به صورت لحظه ای بین OS X و iOS به اشتراک بگذارند. به کمک Handoff می توانید نوشتن ایمیلی را بر روی آیپد خود شروع کرده و ادامه آن را بر روی مک پیگیری کنید. حتی با وجود ورژن های مختلف از برنامه ای چون Apple’s iWork در هر دستگاه، صفحه ها، شماره ها و یادداشت ها  و تمام اسناد بین دو دستگاه کاملا سینک شده و می توانید عمل نیمه کاره خود در یک دستگاه را در دستگاه دیگر پیگیری کنید. همچنین در یوسمیتی می توان تمام اسناد را در فضای ابری iCloud ذخیره کرد تا در هر دستگاهی در دسترس باشند.

در ویندوز، به خاطر وجود یک سیستم عامل در تمام دستگاه ها، برنامه های یونیورسال طراحی شده اند تا در تمام دستگاه هایی ( pc، تبلت و موبایل) که از ویندوز ۱۰ استفاده می کنند اجرا شوند. این برنامه ها در تمام دستگاه های ویندوزی با هر سایز صفحه ای رنگ و بوی یکسانی دارند. اطلاعات ذخیره و از طریق OneDrive سینک می شوند. برنامه های PowerPoint ،Excel ،Word و Outlook در صورت کامل در موبایل ها در دسترس هستند. می توان از برنامه Wordدر هنگام نوشتن ایمیل نیز استفاده کرد  و می توان همانگونه که در اسناد فرمت متن را انتخاب می کنید در هنگام نوشتن ایمیل نیز همین کار را انجام دهید. لیستی از آخرین اسناد نیز در دسترس تمام دستگاه های مجهز به ویندوز ۱۰ قرار می گیرد.

بسیاری از برنامه ها برای ویندوز ۱۰ باز طراحی شده اند برای مثال با تغییراتی که در برنامه Photos اعمال شده است شما می توانید استریم عکس یکسانی در تمام دستگاه های ویندوزی خود داشته باشید. این قابلیت شباهت بسیاری به iCloud Photo Library دارد که هنوز در مرحله بتا به سر می برد و به شما کمک می کند تا به تمام عکس هایتان در هر دستگاه اپل یا حتی دستگاه های غیر اپل از طریق iCloud دسترسی داشته باشید.

اپ استور 

اپ استور شرکت اپل بعد از عرضه، به سرعت توسط گوگل و مایکروسافت دزدیده شد.گرچه مایکروسافت تا حدودی خلاقیت نیز به خرج داده است زیرا که در ویندوز ۱۰ اپ استور تمام دستگاه های ویندوزی را ادغام کرده است. API های مشترک بین ورژن دسکتاپ و موبایل ویندوز ۱۰ کار را برای توسعه دهندگان آسان کرده است تا با نوشتن یک برنامه بتوانند آن را روی تبلت ها و کامپیوتر ها اجرا کنند.این برای راحتی کار کاربران نیز می شوند و آنها احتمالا خواهند توانست تا با خرید یک برنامه آن را همه جا استفاده کنند.

در مقابل، اپ استور IOS و مک به طور کامل از یک دیگر جدا هستند.گرچه اجرا کردن برنامه های IOS بر روی OS X کاربردی نیست و همچنین اجرای برنامه های OS X بر روی IOS مضحک به نظر می رسد اما اجرای بازی های IOS روی OS X می تواند مورد استقبال قرار گیرد. این کار از لحاظ تئوری برای توسعه دهندگان عملی است پس می توان انتظار داشت که در نسخه های آینده OS X چنین اتفاقی نیز بیوفتد.

نهایتا به لطف اپ استور،  ویندوز ۱۰ توانست یک امتیاز مثبت نسبت به یوسمیتی کسب کند!

بازی و سرگرمی

مایکروسافت Xbox Live را به دسکتاپ آورده است. بازیکنان همچنین می توانند تا با استریم کردن بازی های ایکس باکس وان بر روی تبلت یا PC ویندوز۱۰ خود آن ها روی تبلت یا PC بازی کنند. گیمرهای ایکس باکس وان می توانند تا با افراد مختلف از سراسر دنیا به صورت مالتی پلیر بازی کنند. همچنین قابلیت ضبط ویدئویی  بازی ها نیز به ویندوز ۱۰ افزوده شده است.

xbox-in-Windows-10

مایکروسافت در حال کار برای سیستم واقعیت افزوده خود به نام HoloLens،که یک هدست کوچک همچون گوگل گلس است؛ می باشد. ویندوز ۱۰ اولین پلتفرم کامپیوتری هلوگرافیک است و وجود مجموعه ای از API ها به این معناست که توسعه دهندگان می توانند تجربه هلوگرافیک را به دنیای واقعی بیاورند. ظاهرا هلولنز به شما اجازه می دهد تا به هلوگرام هایی که می بینید تعامل داشته باشید. می توان از هلولنز برای بازی در یک فضای سه بعدی مجازی استفاده کرد.

iCloud  در مقابل  OneDrive

هم iCloud  و هم OneDrive قابلیت سینک کردن فایل ها و تنظیمات را از طریق پوشه ای که محتویاتش بین کامپیوتر و دستگاه های دیگر مشترک است را فراهم می کنند. گرچه OneDrive شباهت بیشتری به Dropbox دارد . با توجه به برخی مشکلات iCloud که بعضا جدی هستند، می توان گفت که این شباهت چندان هم بد نبوده است. OneDrive  همانند iCloud  به طور کامل با ویندوز ۱۰ سازگار و ادغام شده است به طوری که آیکون آن در File Explorer دیده می شود (همانند چیزی که در یوسمیتی و El Capitan درباره iCloud  دیده می شود)

icloud

OneDrive  همچنین قابلیت دسترسی به تمامی فایل های موجود بر روی هارد دیسک کاربر شامل اشتراک گذاری های شبکه که بصورت درایو مپ شده اندنیز دارد. این قابلیت یادآور My Mac در OS X است ، که البته کار با آن بسیار راحت تر است زیرا که انتقال فایل به جای استفاده از یک راه اندازی نقشه برداری پیچیده ،که اکثرا هم به خوبی کار نمی کند؛ مستقیما از طریق OneDrive  انجام میشود.

به نظر ما، هر انسان عاقل چه در OS X و چه در ویندوز از Dropboxاستفاده خواهد کرد!با این حال OneDrive نسبت به iCloud  حداقل در حال حاضر پیشنهاد بهتریست زیرا هم نوآورانه بوده و هم ارزان تر می باشد.

onedrive-Windows

اینترنت و ابزار های PIM

سافاری در یوسمیتی تحول عظیمی داشته است و در کنار ظاهری جدید، فضای بیشتر برای تب ها فراهم می کند و سرعت بالاتری دارد.توسعه دهندگان سافاری در سال های گذشته ابزارهای کاربردی از جمله Reading List برای مرورگری آفلاین و Shared Links برای بروز نگهداشتن وبسایت های مورد علاقه تان و توییت هایتان به این مرورگر اضافه کرده اند. برنامه ایمیل در یوسمیتی دارای قابلیت حاشیه نویسی برای دیاگرام ها و عکس ها می باشد که ابزاری فوق العاده کاربردی به حساب می آید و همچنین AirDrop نیز حمایت از فایل های حجیم که بعضی از سرویس دهندگان ایمیل مانع ارسال آنها می شوند را دارد. تقویم نیز قابلیت دریافت دستورات با زبان طبیعی  را پیدا کرده است برای مثال می توان به تقویم دستور داد «چهارشنبه ۲ ظهر با جان قرار دارم».

calendar-for-Mac

ویندوز ۱۰ دارای دو مرورگر است یکی همان Internet Explorer قدیمی که تنها شاید برای افراد سالمند مناسب باشد و یکی هم مرورگر Edge که مرورگر پیش فرض سیستم است. این مرورگر در ابتدا با نام پروژه اسپارتان شناخته می شد که همین نام اطلاعات زیادی درباره قصد و هدف این مرورگر به ما می دهد. ActiveX برای همیشه کنار رفته است و مایکروسافت امکانات زیادی همچون حاشیه نویسی بر روی صفحات وب و حالت مطالعه (reading view )که بی شباهت به Reading List سافاری هم نیست؛ به مرورگر جدیدش اضافه کرده است. همچنین کورتانا نیز به این مرورگر راه پیدا کرده است.

edge-Windows-10

برنامه های ایمیل و تقویم ویندوز که به فرم مترو هستند بسیار ابتدایی تر از نمونه های مشابه در OS X می باشند. حتی Windows Express قدیمی نیز در مقابل این برنامه ها پیچیده به نظر می آید. گرچه بسیاری از کاربران ویندوز از Outlook استفاده می کنند. مایکروسافت آفیس  برای دانش آموزان با تخفیف ویژه عرضه شده است اما نسخه های شرکتی و خانگی آن از این تخفیف بی بهره هستند. به نظر می رسد که آفیس نوعی دام باشد با اینکه ویندوز ۱۰ رایگان است اما  مایکروسافت قصد دارد تا از طریق آفیس ۳۶۵ درآمد زایی کند.

یک پارچه سازی با موبایل

در حالی که اپل همیشه معتقد بوده است که داشتن دو سیستم عامل جداگانه برای موبایل و کامپیوتر ضروری است ، مایکروسافت برای PC ها، تبلت ها، موبایل ها و حتی ایکس باس وان نیز یک سیستم مشترک در نظر گرفته است و دیگر نسخه جداگانه ای از ویندوز برای موبایل ها وجود نخواهد داشت. مزیت این استراتژی این است که برنامه های یکسانی بر روی تمام دستگاه ها وجود خواهد داشت.

فلسفه اپل بر پایه سخن معروف استیو جابز درباره استفاده نکردن از قلم در گوشی نشأت میگیرد. جابز در این باره میگفت که سیستم عاملی که به موس و کیبرد متکی است برای گوشی های هوشمند که انگشتان وسیله استفاده از آن هستند مناسب نیست.

مایکروسافت چگونه این مشکل را برطرف کرده است؟ حالت Continuum جواب مایکروسافت برای این مساله است. برای مثال وقتی که قسمت تبلت سرفیس مایکروسافت را از بدنه جدا کنید ، سیستم عامل جدا شدن موس و کیبرد را تشخیص داده و به حالت تاچ و مخصوص تبلت سوییچ می شود.

همانطور که گفته شد مایکروسافت برای تمام دستگاه هایش از یک سیستم عامل بهره می برد که فقط دارای تفاوت هایی بنا بر سایز صفحه دستگاه می باشند. نسخه موبایل ویندوز ۱۰ جانشین ویندوز فون ۸.۱ نیست بلکه همان سیستم عامل موجود بر روی کامپیوتر است گرچه برخی پیچیدگی ها در این زمینه وجود دارد. نسخه موبایل شامل قابلیت کیبورد شناور نیز می شود.

مرورگر اینترنت

سافاری در یوسمیتی تحول عظیمی داشته است و در کنار ظاهری جدید، فضای بیشتری برای تب ها فراهم می کند و سرعت آن بطور قابل توجهی  افزایش یافته است. توسعه دهندگان سافاری در سال های گذشته ابزارهای کاربردی از جمله Reading List برای مرورگری آفلاین و Shared Links برای بروز نگهداشتن وبسایت های مورد علاقه و توییت هایتان به این مرورگر اضافه کرده اند. برنامه ایمیل در یوسمیتی قابلیت حاشیه نویسی برای دیاگرام ها و عکس ها داردکه ابزاری فوق العاده کاربردی به حساب می آید.

اما درباره Internet Explorer چه چیز جدیدی می توان گفت؟ رابط کاربری همچنان زشت است و تب ها همچنان در بالا و سمت راست مرورگر نشان داده می شوند.این مرورگر از لحاظ امکانات نیز بسیار ضعف دارد.در سال ۲۰۱۴ مایکروسافت به توسعه در زمینه HTTP2 افتخار می کرد البته این کار مانند این است که یک سازنده ماشین به موتور ماشین خود به خاطر داشتن شمع های جدید افتخار کند.

گرچه در پیش نمایش مصرف کنندگان درباره مرورگر جدید ویندوز۱۰ به اسم رمز «پروژه اسپارتان» اطلاعاتی بدست آوردیم. اسپارتان مرورگر جدید مایکروسافت است که در ویندوز ۱۰ از آن رونمایی می شود و به گفته مایکروسافت دارای موتور رندرینگ جدید و «مناسب با اینترنت امروزه» است.

این مرورگر دارای حال و هوای جدیدی است و به گفته مایکروسافت دارای ۳ قابلیت کلیدی می باشد. این قابلیت ها شامل حالت مطالعه، حاشیه نویسی با کیبرد، قلم یا انگشت برای مقاله ها می شوند. این مرورگر همچنین با کورتانا یکپارچه شده است و برای مثال اگر شما در سایت رستورانی هستید کورتانا می تواند برای شما غذا رزرو کند. اسپارتان همچنین دارای یک لیست مطالعه برای مطالعه آفلاین است که از PDF نیز پشتیبانی می کند.

ایمیل

ایمیل اپل در یوسمیتی قابلیت های جدیدی چون Mail Drop را ارائه کردهاست که باعث میشود بدون هیچ زحمتی فایل های حجیم را ارسال کنید.  زیرا اپل، آپلود و دانلود فایل های بالای ۵ مگابایت رادر نظر دارد از این رو دیگر نیازی نیست برای ارسال ایمیل ها بدون خرابی سرور و مشکل در دریافت از DropBox و موارد مشابه  استفاده کنید. 

تنها راه فرستادن ایمیل در ویندوز ۱۰ برنامه Mail است. این برنامه بسیار ساده بوده و حتی برنامه بسیار قدیمی Windows Express در مقابل آن پیچیده به نظر می رسد. این برنامه برای کسی که تعداد ایمیل های زیادی در روز دریافت می کند مناسب نیست و برای چنین شخصی می توان Outlook که بخشی از Office 365 است را پیشنهاد داد. که البته نمی توان از Outlook به عنوان بخشی از برنامه مایکروسافت برای ویندوز ۱۰ نام برد.

mail

یوسمیتی در مقابل ویندوز ۱۰

حقیقت این است که ویندوز ۱۰ سیستم عامل بهتری نسبت به ویندوز ۷، ویندوز ۸.۱ و Mac OS X است. به نظر می رسد که مایکروسافت نهایتا به مسیر اصلی خود بازگشته است. ویندوز ۱۰ سیستم عاملی کارامد است که مایکروسافت  به خاطر آن شایسته ستایش می باشد.

آیا نکته ای وجود دارد که اپل از ویندوز ۱۰ یاد بگیرد؟ به جز یکپارچه سازی سیری، که به نظر می رسد اپل به خاطر ترس یا  متهم شدن به ادغام نابهنگام سیستم عامل موبایل و دسکتاپ از انجام آن سر باز میزند؛ جواب این سوال نه است. واقعیت این است که ویندوز ۱۰ به هیچ وجه نوآورانه نیست.

به نظر نمی آید که ویندوز ۱۰ هیچ کدام از کاربران OS X را ترغیب به تغییر سیستم عامل کند. دلایل زیادی برای این ادعا نیز وجود دارد. نصب ویندوز همانند گذشته عذاب آور است مثلا چه کسی دوست دارد ساعت ها را صرف نصب درایور ها کند؟ ویندوز ۱۰ هنوز از تکنولوژی NTFS استفاده می کند در حالی که سالهاست که هم OS X و هم Linux به فایل های سیستمی که در برابر خطا مقاومت بیشتری دارند؛ روی آورده اند. اگر برای مثال، لپ تاپ شما بدون hibernate کردن از کار بیافتد، استفاده از NTFS به این معناست که هنوز ریسک از دست دادن اطلاعات وجود داشته و اسکن کردن های طولانی هنگام استارت آپ تلاش می کند تا مشکلات را برطرف کند. البته این واقعیت نیز وجود دارد که ReFS مایکروسافت آماده است و در آستانه جایگزین شدن قرار دارد.

ارورها و باگ های عجیبی نیز وجود دارد که آن را تنها می توان در محصولات مایکروسافت پیدا کرد برای مثال بروز رسانی سیستم (که در ویندوز ۱۰ اتوماتیک شده است) باعث می شود که بعضی PC ها وارد یک چرخه ریبوت بی انتها شوند. این مشکلات به خصوص برای کسانی که مدت هاست با آن ها دست و پنجه نرم می کنند خسته کننده است. و سوال این است که چرا مایکروسافت هیچگاه سیستم عاملش را بدون اشکال و قوی نمی کند؟

نتیجه گیری

Mac OS Xدر زمینه نوآوری بسیار جلوتر از مایکروسافت است و به نظر نمی آید که هیچگاه این فاصله پر شود. اما چیزی که مایکروسافت می داند این است که ویندوز تنها لازم است برای کاربران مناسب باشد. ظرافت را فراموش کنید، طراحی را فراموش کنید، ویندوز تنها لازم است به خوبی کار کند که ویندوز ۱۰ در این زمینه عالی عمل کرده است.

مرور کلی

User Rating: ۴.۳۵ ( ۱ votes)
منبع
macworld

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا